Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Οχι! Αυτή τη φορά δεν θα ταξιδέψουμε με το πλοίο

 


Η Τζένη ήταν η γάτα μασκότ του Τιτανικού, που βρισκόταν στο πλοίο για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των τρωκτικών. Έμενε στη γαλέρα του πλοίου ( δηλαδή στον χώρο ανάμεσα στη θάλασσα και τα κάγκελα του πλοίου) όπου τη φρόντιζε ένας ναύτης ονόματι Jim Mulholland.
Κατά τη διάρκεια των θαλάσσιων δοκιμών, η Τζένη γέννησε γατάκια και ο Τζιμ τους βρήκε ένα άνετο μέρος δίπλα στη γαλέρα του πλοίου. Η φροντίδα για τη μητέρα γάτα και τα γατάκια της διέλυσε τη μονοτονία της δουλειάς του Τζιμ να προετοιμάζει τον Τιτανικό για την απόπλευση.
Η Τζένη φαινόταν ικανοποιημένη με τη ζεστή θέση αυτής και των μωρών της κοντά στον λέβητα και με τα πλούσια υπολείμματα από την κουζίνα που της έφερνε ο Τζιμ.
Ωστόσο, μόλις το πλοίο έδεσε στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας, λίγο πριν ξεκινήσει το παρθενικό του ταξίδι προς στη Νέα Υόρκη, η Τζένη κοίταξε περίεργα το περιβάλλον της και αμέσως άρχισε να αρπάζει τα γατάκια της ένα - ένα από το λαιμό και να τα μεταφέρει έξω από το πλοίο.
Ο Τζιμ την παρακολούθησε προσεκτικά και συνειδητοποίησε ότι...«αυτή η γάτα πρέπει να ξέρει κάτι που κανείς άλλος δεν ξέρει!». Στη συνέχεια μάζεψε γρήγορα τα λίγα υπάρχοντά του και έφυγε και από το πλοίο.
Χρόνια αργότερα, η εφημερίδα Irish Road δημοσίευσε την ιστορία της Τζένη αφού ένας δημοσιογράφος μίλησε με έναν πολύ ηλικιωμένο άνδρα - τον Τζιμ, ο οποίος του αφηγήθηκε την ιστορία.
Τόνισε εμφατικά ότι επέζησε χάρη στη γάτα και τα γατάκια της που τον "προειδοποίησαν".
 
 https://www.facebook.com/groups/1514551978851407/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=3398082797164973

Μιά μερίδα πατατάκια φουλ αλάτισμένα για εκδίκηση

  Γνωρίζατε ότι το πιο δημοφιλές σνακ στον κόσμο, το πατατάκι, γεννήθηκε από μία απογοήτευση; Η ιστορία ξεκινά το 1853 στο Saratoga Springs ...